Lærkedal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Søens fisk

E-mail Print PDF
Søen ved Lærkedal vrimler med fisk. Her er garanti for at alle fanger fisk. Men ikke på den "normale" måde - med fiskestang. Vi fisker med sænkenet.  Bestil en naturvejleder og vi stiller med alt grejet. Ungerne vil elske det.

Vi starter med at sætte rusen ud, og snakker om hvordan den virker, og hvor dumme fisk er.... Herefter præsenteres fiskeri med sænkenet, og klassen deles op i mindre hold. Hvert hold får et net til rådighed, og så går den store fiskekonkurrence i gang. Og her taler vi ikke om et vinder hold med en eller to fisk – men med 20 – 30 eller 40 fisk……

Undervejs fortæller vi selvfølgelig om fiskene, og de andre ting vi fanger. Det er ikke usædvanligt (især i maj/juni) at der også fanges salamander – både den store og den lille.

Fiskene tælles op, og ofte laver vi en undersøgelse af fordelingen af fisk i forhold til længde. De fleste fisk sættes ud igen, men et par enkelte må dog lade livet, da vi slutter af med at hver gruppe dissekere en fisk. Vi finder bl.a. svømmeblæren, øjets linse, øresten og ikke mindst hjernen - ikke mærkeligt af de er så dumme, at de går i rusen. Var det i øvrigt en han eller en hun?

Alder: Alle – det faglige indhold tilrettelægges efter klassetrin.
Tidsforbrug: ca. 2 timer.
Årstid: hele året – det bliver dog lidt mere besværligt hvis der er is på...

 

 

 

 

 

Fiskeri med sænkenet

karudse

Fiskens anatomi undersøges